Hulp op afstand

Mijn account

T 0113 501414 | E info@mbitz.nl
Klanten

Project uitgelicht

Straalverbinding aangelegd

Het komt nog steeds voor dat klanten niet op een standaard manier, bijvoorbeeld via CAI of een DSL verbinding, kunnen worden voorzien van voldoende internetbandbreedte. Om in dergelijke gevallen toch een oplossing te bieden legt M.BitZ een breedband straalverbinding aan.

Zo ook een bedrijf op het Goesse bedrijventerrein de Poel, waar via een DSL verbinding maximaal 5Mbps leverbaar is. Dergelijke snelheden zijn voor een hedendaagse onderneming al snel een obstakel omdat voor technieken zoals VoIP en Videoconferencing
nu eenmaal veel hogere verbindingssnelheden vereist zijn.

Vanuit een omringend dorp is er daarom een straalverbinding opgezet en wordt over een afstand van 1,5 Km een netwerkverbinding geleverd die snelheden aankan tot wel 400Mbps.

Haalbaarheidscheck
In een dergelijke situatie doen we vaak vooraf een haalbaarheidscheck, er wordt vooraf bepaald of locatie en situatie geschikt is voor een dergelijke installatie. Er is tevens een testopstelling gemaakt zodat er een zo optimaal mogelijke verbinding kan worden opgeleverd en wordt voldaan aan de wensen van de klant.

De verbinding is opgeleverd en voldoet naar alle tevredenheid aan de verwachtingen van onze klant, de resultaten tot op heden zijn zeer positief te noemen.

 

 


 

Installatie nieuw kantoornetwerk, Wifi-installatie en informatiesysteem

Een klant van het eerste uur heeft, nu er een hele nieuwe kantooromgeving bij hen werd gerealiseerd, M.BitZ gevraagd de installatie van het netwerk in het kantoor en de productieomgeving totaal te vernieuwen. Een veelomvattend project omdat er daarnaast ook WiFi door het hele bedrijf beschikbaar moest komen.

Ook mochten wij een informatiesysteem aanleggen ten bate van bezoekers zodat deze actuele informatie kunnen bekijken over het bedrijf en bijvoorbeeld een bedrijfsvideo kunnen bekijken.

Na een intensief voortraject waarin we met de klant en andere leveranciers om de tafel zaten om alle wensen van de klant in kaart te brengen en de verschillende systemen op elkaar af te stemmen kon er worden begonnen met de aanleg van het datanetwerk.

Tijdelijke locatie
Omdat het oude kantoor moest plaatsmaken voor het nieuwe kantoor wat op dezelfde locatie zou worden gerealiseerd is er een tijdelijk kantoor in portocabins voorzien waar M.BitZ alle bekabeling tijdelijk naar toe heeft omgelegd.

Netwerkinstallatie
Eerst is er in een glasvezel backbone voorzien waarna het kopernetwerk werd aangelegd en afgemonteerd in de patchkasten.
Ook de bekabeling naar alle machines in de productieruimte is vervangen en opnieuw aangesloten. Voor meerdere leveranciers hebben wij de netwerkbekabeling verzorgd zoals voor de biometrische sensoren en het telefoniesysteem.

Daarna zijn de diverse netwerkcomponenten aanglegd zoals een Ruckus WiFi-Netwerk en het informatiesysteem.

Inrichten kantoor
Als laatste zijn de servercomponenten geplaatst en alle apparatuur ten behoeve van de gebruikers op de bureaus geïnstalleerd.

Gratis IT-scan

Graag brengen wij gratis uw IT-mogelijkheden in kaart. De IT-scan biedt u een duidelijk inzicht in uw huidige IT-omgeving en laat u zien waar aandacht, advies of verbetering vereist is om klaar te zijn voor de toekomst.
MbitZ IT funny connection
Vragen? Bel 0113 - 501414